Aquarelles & Acrylic - SeaWaterColors

Aquarelles & Acrylic -  SeaWaterColors

WIE BEN IK?


Nederlandstalige voorstelling

 Daniel Tobias (“Tobi”)

Zeegezichten aquarellen & Acryl

 profil.jpg

Welkom!

 

Ik ben geboren te Luik op 20 april 1956 en ben sinds jeugdige leeftijd aangetrokken door het tekenen, het schilderen en de zee. Autodidact en om een goede basis op te doen, schreef ik mij in voor de avondschool in de kunstacademie van Brugge.

In 1975 werd ik ingelijfd als dekmatroos en later maakte ik een carrière als onderofficier bij de Belgische marine, toen Zeemacht.
Weldra word ik meer bekend als “Tobi”, afkorting van mijn naam dat ik gebruik om onder andere mijn cartoons te tekenen, die de ronde deden bij de marine. 

Door professionele en familiale redenen, was ik een lange periode niet meer ‘oan ’tzeetje’, Sinds 2006 ‘heraangespoeld’ ben opnieuw volop bezig met het schilderen van boten, schepen en zeegezichten.
I
k heb regelmatig gevaren als schipper van de havenbarkas van de marine A997 ‘Spin’ en geniet volop van de haven van Zeebrugge.

 

 Mijn carrière bij de marine is sinds juli 2012 definitief voorbij.

Ik hoop, dat mijn "artistieke” carrière zo rijk en succesvol zal zijn als de "maritieme"!

 

Ik had al ruime tijd het idee om op zeekaarten te aquarelleren. Moeilijk papier, maar met geduld en doorzetting, werd mijn techniek steeds beter.

 

 Ik schilderde voor de vzw “Save Askoy II”, de boot van J. Brel op authentieke zeekaarten van de Iles Marquises en Baylys Bay , New zeeland, plaats waar het wrak werd teruggevonden.

 

Ik heb, gedurende mijn wandelingen in de havens, op de kaaien en langs het strand, regelmatig oude planken, houtstukken en andere aangespoeld drijfhout verzameld. Ik geef aan deze ‘afval’ een tweede leven door ze te gebruiken als support voor mijn schilderijen met acrylverf.

 

 

 

Met water en mijn aquareldoos, door mijn borstels van de ene golf naar de andere te laten vloeien, deze langs de stagen en de wanten te laten lopen, voel ik het buiswater, het rollen en het stampen van de boten en schepen dat ik schilder.

 

Kort gegezgd,ik vaar met hen mee!

 

 Tobi Attelier Bl'ge (1).JPG

 

Deze site is voortdurend in ontwikkeling.
Ik nodig u uit, om hem te ontdekken en indien het u bevalen heeft, aarzel niet om uw commentaar achter te laten in mijn "Guest book".
Kom regelmatig terug op mijn blog om nieuwe aquarellen ontdekken en/of te herontdekken.

 

 

Ik wens u een zeer aangenaam bezoek !

 Tobi

 

U kan de fotos vergroten door ze aan te klikken.

 


10/06/2011
1 Poster un commentaire

Ces blogs de Arts & Design pourraient vous intéresser